Ultrazvok ščitnice in mehkih tkiv vratu - Ultrazvok Celje - Dr. Slavko Ristič

Pojdi na vsebino

ULTRAZVOK ŠČITNICE

CENA 50 €

Želite biti na vrsti TAKOJ?
ultrazvok ščitnice celje

Ultrazvok ščitnice


Ultrazvok ščitnice pokaže velikost in strukturo ščitnice. Ob laboratorijskih preiskavah in scintigrafiji je nepogrešljiv za oceno ščitnice. Pomemben je za kontrolo že ugotovljenih sprememb. poleg pregleda ščitnice vam opravimo še ultrazvok slinavk na vratu, ultrazvok bezgavk na vratu in ultrazvok mehkih tkiv vratu.Ultrazvok ščitnice


Ultrazvočna preiskava ščitnice je neboleča, neinvazivna in hitra s takojšnjimi rezultati.


  • Ultrazvok ščitnice bo strokovno opravil zdravnik specialist.
  • Posebna dodatna predpriprava pa ni potrebna.
  • Pri pregledu ni škodljivega ionizirajočega sevanja.
  • Preiskavo lahko po potrebi večkrat ponovimo.
  • Pregled bo opravljen na vrhunski, najsodobnejši tehnologiji ta hip
  • ...

Ultravok ščitnice  je najpogosteje ob določanju vrednosti ščitničnih hormonov prva preiskava pri sumu na bolezen ščitnice.
Pogosto ultrazvok ščitnice uporabljamo za kontrolo pri že ugotovljenih spremembah v ščitnici.
Ultrazvok bezgavk in slinavk vratu  je sestavni del preikave ščitnice.


Kdaj narediti ultrazvok ščitnice:Bi lahko prepoznali težave s ščitnico? Tako hipotiroidizem kot hipertiroidizem lahko spremljajo številni simptomi, ki so povezani tako z duševnim kot tudi s fizičnim zdravjem. Značilni so tudi občutek strahu, povišan srčni utrip, težave s spanjem, depresija, povečana občutljivost na mraz, suhi lasje in koža ter bolečine v mišicah. Med glavne simptome spadajo:

FIZIČNI SIMPTOMI PRI NEPRAVILNEM DELOVANJU ŠČITNICE:

oslabljeno delovanje mišic in mišični krči, povišan krvni tlak, golša oz. povečana ščitnica, povišana telesna teža, zaprtje, občutek šibkosti, suha in robustna koža, zmanjšan tek, izguba las, zabuhlost v očeh in na obrazu, odebeljen jezik, neredne ali izjemno močne menstruacije, povišana raven holesterola v krvi.

MENTALNO-KOGNITIVNI SIMPTOMI PRI NEPRAVILNEM DELOVANJU ŠČITNICE:

težave s spanjem, anksioznost, depresija, nihanje razpoloženja, težave s koncentracijo, izguba kratkotrajnega spomina, pomanjkanje psihične energije za nove ideje. Težave z duševnim zdravjem se največkrat pojavijo v primeru zmanjšanega delovanja ščitnice. Simptomi se lahko poslabšajo tudi v primeru nerednega jemanja zdravil, kar povzroča hormonsko neravnovesje. Nekatere študije kažejo, da lahko stresni življenjski dogodki pripomorejo k nastanku nepravilnega delovanja ščitnice oz. poslabšanju simptomov.

HASHIMOTOV SINDROM - SIMPTOMI, DIAGNOZA IN ZDRAVLJENJE ŠČITNICE:

Hashimotov sindrom je avtoimunska bolezen ščitnice in najpogostejši vzrok za hipotiroidizem. Najpogosteje se pojavlja pri ženskah med 30. in 50. letom in povzroča vnetje ščitnice. Kronično vnetje ščitnice vodi v dolgoročno zmanjšano delovanje, saj žleza ni več zmožna proizvajati ščitničnega hormona. Zaradi počasnega napredovanja bolezni lahko minejo meseci ali celo leta, preden posameznik opazi kakršnekoli simptome. Najprej se pojavijo utrujenost, šibkost in lenobnost, kar pa je lahko posledica tudi marsikatere druge bolezni ali zgolj stresa. Hashimotov sindrom je zato pogosto težko zaznati v začetnem obdobju. Med druge najznačilnejše simptome spadajo še suha koža, povečana telesna teža in depresija. Hashimotov sindrom diagnosticiramo s pomočjo krvnih testov, ki merijo delovanje žleze ščitnice. Čeprav sindrom ni ozdravljiv, lahko simptome uspešno lajšamo s pomočjo nadomestne hormonske terapije.ULTRAZVOČNE Storitve
Ultrazvok trebuha (abdomna)


Ultrazvok trebušnih organov in sečil


Ultrazvok dojk in pazduh


Ultrazvok dojk in pazduh

Ultrazvok ščitnice in
mehkih tkiv vratu


Ultrazvok ščitnice in
mehkih tkiv vratu

Ultrazvok trebušne stene, dimelj in drugih površinskih tkiv

Ultrazvok trebušne stene, dimelj in drugih površinskih tkiv

Ultrazvok skrotuma
(mod, testisov)

Ultrazvok skrotuma
(mod, testisov)

Ultrazvok vratnih žil

Ultrazvok vratnih žil

CENIK
Ultrazvočna Diagnostika | Dr. spec. radiolog Slavko Ristić | Ljubljanska c. 20a | 3000 Celje | t: 041 728 672
Nazaj na vsebino